2015 laat enorme groei in gebruik mobiele apps zien

Uit onderzoek van Flurry en The Next Web is gebleken dat het gebruik van mobiele apps voor smartphones en tablets in 2013 met maar liefst 115 procent gegroeid is ten opzichte van een jaar eerder. Flurry houdt namelijk de statistieken bij van meer dan 400.000 apps en verzamelt ook de gegevens van meer dan 3,5 miljard app sessies per dag.

Uit de meerdere analyses is gebleken dat de app categorieën Social en Messaging het snelst groeien. Zo is het gebruik uit deze categorieën zoals Facebook, Twitter en Whatsapp met maar liefst 203 procent gegroeid. De apps met een groei 149 procent ook goed deden zijn de apps uit de categorie Productivity en Utilities, zoals apps als Evernote en andere apps voor tekstverwerking.

Ook News en Media groeien in gebruik

In al het geweld van de groei lijken de apps voor News en Media weinig gegroeid te zijn met maar ‘slechts’ 31 procent. Maar als je dit vergelijkt met cijfers van papieren oplages, kun je niet anders concluderen dat apps het medium van dit moment zijn.Waar de papieren oplages van diverse uitgevers blijven dalen, groeit het gebruik van mobiele apps in die sector dus wel.