5 redenen om te kiezen voor een bedrijfsapp

De technologie verandert de manier waarop we communiceren en werken. Zo zijn 5.5 miljard mensen online met hun mobiel, tegenover 1.5 miljard via een computer (bron: iMpact) en leest 70% van de werknemers zijn zakelijke mail ook buiten werktijd (bron: Clicksoftware). Het gebruik van mobiele apps neemt flink toe. In 2013 zelfs met 115% (bron: Flurry)! Een type app die steeds meer terrein wint, is de bedrijfsapp. Hoe komt dat en wat kun je met zo’n app?

Apps ontwikkelen kan tegenwoordig steeds eenvoudiger. Ons platform is daar een goed voorbeeld van. Apps worden tevens steeds gebruiksvriendelijker, en spreken daarmee een steeds grotere doelgroep aan. Daarom doen apps nu ook hun intrede in het bedrijfsleven.

De voordelen van een bedrijfsapp

De voordelen van normale apps gelden natuurlijk ook voor bedrijfsapps; je hebt altijd toegang tot je data en het werkt snel en efficiënt. Daarnaast heeft de bedrijfsapp specifieke features en dus voordelen voor je bedrijf:

  1. Je stroomlijnt processen, zowel intern als met de klant.
  2. Je verhoogt de productiviteit in je bedrijf.
  3. Je werkt efficiënter, ook wat kosten betreft.
  4. Je vergroot de flexibiliteit van je organisatie.
  5. Je versterkt je positie in de markt.

Toepassing van je bedrijfsapp

Hoe werkt zo’n bedrijfsapp in de praktijk? Er zijn legio toepassingen, zoals het delen van je bedrijfsagenda of het sturen van pushberichten met belangrijke mededelingen. Ook creëer je eenvoudig lijsten met werknemers, met toegang tot contactinformatie. Informatie is sneller voorhanden, je medewerkers werken efficiënter en zijn flexibeler op te stellen.

Personeelsplanner in een bedrijfsapp

Binnenkort lanceert App & Apply de Personeelsplanner feature. Hiermee spelen we in op de toenemende behoefte aan de bedrijfsapp én we geven gehoor aan de vraag vanuit verschillende branches: een overzichtelijk systeem om personeel en roosters in te delen, gekoppeld aan het administratiesysteem. En natuurlijk geldt ook bij deze feature dat je productiviteit stijgt en je kosten dalen.

De vraag is dus niet óf je een bedrijfsapp ontwikkelt, maar wanneer je dat gaat doen!