Ben jij al in voor outsourcing?

Marktonderzoekbureaus noemen het een van dé trends van nu: outsourcing, oftewel het (deels) uitbesteden van je werkzaamheden aan derden. Vooral ICT-outsourcing wint nog elke dag terrein.

Zo meldt Marquit dat alleen al in de Verenigde Staten meer dan 2,4 miljoen ICT-banen werden uitbesteed in de afgelopen tien jaar. En uit een wereldwijd onderzoek van Deloitte, uitgevoerd in 2014, blijkt dat 56% van de bedrijven ICT-werkzaamheden uitbesteedt; 26% is van plan dit te gaan doen.

Mobiele apps

ICT-outsourcing vindt plaats op systeem-, project-, product- en procesniveau. Zowel op strategisch als operationeel vlak en in uiteenlopende sectoren. In deze blog focussen we op een product waaraan een toenemende behoefte is in zowel kleine als middelgrote en grote bedrijven: mobiele apps. Wat maakt outsourcing van dit product interessant? Voor wie? En waar moet je bij het uitbesteden op letten?

Wel of niet uitbesteden?

Stel, je hebt een reclame- of marketingbureau en je klant wil een app. Full service en commercieel als je bent, wil je die vraag invullen. Dat kan op meerdere manieren. Je kan je eigen web developers aan het werk zetten. Maar is dat wel zo efficiënt? Een goede programmeur is niet vanzelfsprekend een goede app ontwikkelaar. Bij de technische realisatie van een app komt veel specialisme kijken. Wij pleiten dan ook voor twee alternatieven. Bouw je app in een daarvoor ontwikkelde gebruiksvriendelijke tool. Of laat de technische realisatie van je app geheel over aan een expert. Voor welke manier je ook kiest, je houdt de regie in handen, maar houdt ook tijd over om je te richten op je core business.

Kies de juiste partij!

Outsourcing is voor veel bureaus de enige manier om de klant in zijn geheel te ontzorgen. Met het aantrekken van partners in app-ontwikkeling breng je waardevolle expertise in je organisatie, zonder daar een (dure) werknemer voor in dienst te nemen.En omdat je met specialisten te maken hebt, verlopen projecten snel en soepel.

Bij het kiezen van de juiste partij om te outsourcen, moet je op een aantal punten letten. Wij hebben de belangrijkste op een rijtje gezet:

  • Kijk niet alleen naar prijs, maar kies voor een betrouwbare partner.
  • Kies voor een partner met zichtbare ervaring en kwaliteit.
  • Check de whitelabel mogelijkheden. Hierbij kun je de apps vanuit je eigen naam en logo aanbieden.

 

Meer weten over dit onderwerp? Lees meer over onze mogelijkheden voor resellers.