‘Brand new’: presenteer jezelf met een app!

Bij een merk denk je al snel aan de naam van een product of bedrijf. Maar wist je dat je zelf ook een merk bent? “You, my friend, are a brand”, zei online marketing strateeg Barry Feldman al eens. Hiermee doelt hij op het beeld dat je – bewust of onbewust – van jezelf schept. Doe je dit bewust, dan spreek je van personal branding. We vertellen je graag wat dit inhoudt, en wat een app hierin kan betekenen.

Personal branding is een uit Amerika overgewaaid fenomeen, waarbij je jezelf als merk beschouwt en op een onderscheidende manier presenteert. Daarop zijn allerlei zaken van invloed, zoals de kleding die je draagt, het werk dat je doet en de mensen met wie je omgaat. Maar ook hoe je je online profileert. Wat je natuurlijk wilt, is dat anderen een beeld van je hebben dat overeenkomt met wie je bent. En het liefst op een positieve manier! Vooral voor freelancers, verkopers en consultants – professionals die veel belang hechten aan een vertrouwensband met de klant – is dit erg belangrijk. Maar een sterk personal brand helpt je ook bij het solliciteren of het maken van promotie.

Social media en app
Personal branding wordt vaak in verband gebracht met social media. Logisch; google maar eens op je naam en je Facebook-, Twitter-, LinkedIn-, Instagram- en andere social media accounts zullen in de bovenste zoekresultaten staan. Zij zijn dan ook het middel bij uitstek om jezelf te presenteren, zowel persoonlijk als zakelijk. Wil je nog een stapje verder gaan in personal branding, met meer inhoud, structuur en regie? Kies dan voor een eigen, persoonlijke app. Hiermee presenteer jij jezelf op unieke, complete en overzichtelijke wijze aan je doelgroep. Stel, je bent op zoek naar een (nieuwe) baan. Hoe handig is het dan als je bij je sollicitatie, naast je personalia en cv, ook je portfolio, blogs of zelfs referentievideo’s van voormalige werkgevers en/of docenten kunt laten zien? En dat allemaal met één eigen coole app, die je natuurlijk eenvoudig koppelt aan je social media.

Wat is jouw personal brand?
Een persoonlijke app helpt je bij het presenteren van je personal brand. Maar hoe creëer je jouw personal brand? Alvast enkele tips*:

  1. Baseer je personal brand op je talenten, vaardigheden, passies en waarden.
  2. Kijk zo onbevangen mogelijk naar jezelf.
  3. Blijf echt, neem geen rol aan.
  4. Wees niet bang om uniek te zijn.
  5. Inspireer jezelf, zoek naar mensen die jouw voorbeeld zijn.

Meer weten over apps voor personal branding? Klik hier!