Gaat Apple Watch voor een revolutie zorgen?

Apple heeft dinsdagavond de Apple Watch gepresenteerd. De langverwachte slimme horloge heeft volgens Apple zelf een unieke manier van besturen en zou ook beter uitzien dan de concurrerende smartwatches.

De Apple Watch komt pas begin 2015 op de markt. Echter heeft Apple nog niet veel details over de specificaties en de werking van een aantal sensoren nog niet bekendgemaakt. Echter lijkt het een zekerheid dat het een revolutie gaat brengen in de app-markt.

Ontwerp en software

Het ontwerp van de Apple Watch blijft vrij fors horloge dat niet veel weg heeft van een normaal horloge. De behuizing is gemaakt van aluminium, staal of 18-karaats goud en is strak ontworpen en goed afgewerkt.

Zo zijn er in totaal 72 verschillende versies met andere kleuren, materialen en bandjes beschikbaar. Het ontwerp van het klokje zelf zal altijd gelijk blijven en dat ontwerp is in een mooie toevoeging in het kleinere formaat.

Op softwarevlak is de IOS voor de Apple Watch helemaal opnieuw ontworpen. Zo toont het thuisscherm kleine bolletjes die kriskras over het display verspreid staan. Je kunt je favoriete apps in stelling brengen. De notificaties komen via de Apple Watch binnen en er is bijna geen tekst te vinden. Dit is zeker een vooruitgang.

Wat zal dit betekenen voor de app-industrie?

App-bouwers zullen zich meer gaan richten op de Apple Watch en de samenwerking van hun bestaande iPhone-apps. Deze samenwerking tussen de iPhone en Apple Watch biedt ontwikkelaars meer mogelijkheden tot uitbreiden van de potentie van hun apps. Het is natuurlijk echter de vraag, wat voor mooie ideeën hieruit zullen komen.