Geld verdienen met je app

Zou je graag geld willen verdienen met een app? Of wil je jouw investering terugverdienen of extra inkomsten genereren? Dat kan gelukkig op diverse manieren en hieronder bespreken we de meest populaire manier.

1. Verkoop je producten vanuit de app

Je kunt zeer eenvoudig producten vanuit je app verkopen en vooral ook vaste klanten waarderen dit vanwege het grotere gebruiksgemak. Zo kun je eenvoudig je producten in je app laten voorkomen en zo krijgen je klanten een mooi overzicht van alles wat je aanbiedt inclusief een foto.

Deze producten kun je dan linken naar je webwinkel, maar het is verstandiger om klanten direct te laten bestellen vanuit je app. De vormgeving van de schermen kun je zelf vormgeven.

2. Verkoop advertentieruimte in de app

Een app is een medium van communicatie wat zich zeer goed leent voor advertenties. Zo kun je bijvoorbeeld zelf advertentieruimte in je app verkopen. Je beslist zelf welke advertenties je toestaat en op welke plek ze in de app verschijnen. Een mobiele app kan bijvoorbeeld de interesse van mensen op een fysieke beurs versterken.

Ook gebruiken toerisme apps deze manier van adverteren. Restaurants en winkels betalen vaak voor een vermelding in een toeristische app. De mogelijkheden zijn dus enorm.

3. Zet je app betaald in de online stores

De bekendste manier om geld te verdienen met je app is natuurlijk je app betaald laten maken. Gebruikers zullen dan je eerst moeten betalen om je app te mogen downloaden. Deze methode komt vaak voor en de mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Echter zul je wel voor unieke content moeten zorgen waar bezoekers voor willen betalen.