Hoe werken pushberichten precies en wat kan je ermee?

Tegenwoordig wordt er binnen de digitale wereld veel gesproken over pushberichten. Hiermee kun je op ieder gewenst moment jouw klanten of leden bereiken, waardoor dit uniek is ten opzichte van een website. Maar hoe werken pushberichten precies en wat kan je ermee?

Pushberichten worden ook wel pushnotificaties genoemd en maken het mogelijk om persoonlijk met klanten of leden te communiceren. Wanneer zij jouw app hebben gedownload, kan jij op jouw gewenste moment deze berichten sturen. Dit betekent dat de appgebruiker op het moment dat jij een bericht wilt delen, ze op dat moment niet actief hoeven te zijn in de app.

Het voordeel van pushberichten is dat persoonlijke communicatie mogelijk is op zowel jouw gewenste moment als het gewenste moment van je appgebruiker. Zo kun je jouw klanten trekken op rustige momenten, ze op de hoogte brengen van acties, het laatste nieuws delen en nog veel meer.

Naast het versturen van algemene pushberichten, is het ook mogelijk om jouw klanten en leden individueel te bereiken. Wanneer je bijvoorbeeld een kledingwinkel hebt waarbij je zowel dames- als herenkleding verkoopt, zal je deze twee doelgroepen soms het liefst apart willen bereiken. Wanneer alleen de dameskleding in de uitverkoop is, hoeven alleen de vrouwelijke gebruikers van de app dit te weten.

Dit geldt niet alleen voor de kledingbranche, maar ook voor bijvoorbeeld leden van een sportclub. Wanneer de trainer van team 1 ziek is, hoeven alleen de leden van dit team op de hoogte worden gebracht. Op deze manier voorkom je dat appgebruikers jouw app niet interessant vinden. (Individuele) pushberichten maken het dus mogelijk om jouw klanten of leden bij jouw organisatie te betrekken.

App & Apply biedt de functie van (individuele) pushberichten. Deze functies kunnen eenvoudig aan de app worden toegevoegd, waardoor er geen technische kennis nodig is. Omdat deze functies al reeds ontwikkeld zijn, blijven de kosten laag. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van (individuele) pushberichten in jouw app? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@appandapply.nl