iOS- en Android-apps op je Windows-device

Wat voor smartphone heb jij? Grote kans dat dit een iPhone of Samsung is. En grote kans ook dat dit te maken heeft met hun app-aanbod. Want eerlijk is eerlijk: het aanbod op een Windows-phone is vele malen minder. En dat maakt het voor app-ontwikkelaars ook minder aantrekkelijk om een Windows-app te ontwikkelen.

Microsoft brengt daar verandering in. Tijdens zijn conferentie ‘Build’ maakte het softwarebedrijf bekend dat ontwikkelaars hun iOS- en Android-apps voortaan ook eenvoudig kunnen laten draaien op Windows-apparatuur*. Het app-aanbod voor het nieuwe Windows 10 moet zelfs groter worden dan ooit.

Hoe kan dat?
iOS- en Android-apps zijn nu simpeler om te vormen tot Windows-applicatie. Voorheen kostte dit veel tijd, maar Microsoft ontwikkelde een techniek waardoor je de applicatie met enkele aanpassingen in de code ombouwt. Vooral de apps die geschreven zijn in Java en C++ kunnen zonder grote aanpassingen draaien op Windows 10. De code voor de interface moet wel herschreven worden.

Wat verandert er voor de app gebruiker?
Als je alleen iOS- en/of Android-apparaten hebt, verandert er niets voor je. Maar heb je een Windows-phone, Windows-tablet of pc, dan zul je een grotere keuze aan apps ervaren. Veel van je favoriete iOS- of Android-apps zijn nu altijd en overal beschikbaar. Dat geldt ook voor games: eindelijk kun je vanaf je Windows-device met vrienden mee gamen!

En voor de app ontwikkelaar?
Door het uitgebreidere app-aanbod worden Windows-devices naar verwachting aantrekkelijker voor de gebruiker. De afzetmarkt van Windows-apps wordt dan groter, wat interessant is voor app ontwikkelaars. Zeker nu zij hun iOS- of Android-apps met een relatief kleine investering kunnen omvormen tot Windows-app. Zo neemt het app-aanbod verder toe, wat inkomsten oplevert voor de ontwikkelaar en meer app-plezier voor de gebruiker.

Heb je zelf een app voor je bedrijf, vereniging of instelling? Of wil je er één (laten) maken? Dan is plaatsing in de Windows-store het overwegen waard. Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!