google-app-maker-logo

Zakelijke apps met Google App Maker

Google heeft haar nieuwe platform App Maker gelanceerd. Zonder veel programmeerkennis is het hiermee mogelijk relatief ingewikkelde interne applicaties te ontwikkelen. Hierbij valt te denken aan het traceren van verdachte login-pogingen of het managen van allerlei orders. Deze applicaties kunnen middels een simpel drag & drop systeem in elkaar worden ‘gesleept’ door eigen werknemers. Hier hoeft dus geen externe partij voor ingehuurd te worden en dit is uiteraard ook terug te zien in het uiteindelijke kostenplaatje. 

Met een ingewikkelde onderliggende infrastructuur hoeft eveneens geen rekening gehouden te worden. Alles wordt voorzien en verzorgd door Google zelf. Kwaliteit is dus te allen tijde gewaarborgd en dit maakt het geheel erg aantrekkelijk voor bedrijven of organisaties die bepaalde specifieke taken willen automatiseren.

Het geheel is bovendien geintegreerd met andere G Suite-applicaties van Google zoals Maps en Contacten. Alles van G Suite draait op dezelfde infrastructuur en het beheren ervan werkt dus ook hetzelfde.

Veel overeenkomsten met bijvoorbeeld App & Apply. De specifieke doeleinden mogen dan verschillend zijn, Google richt zich met App Maker op ingewikkeldere bedrijfsapplicaties terwijl App & Apply zich richt op mobiele applicaties voor consumenten en klein- tot middenbedrijven, de manier waarop er van begin tot eind een app wordt opgebouwd is nagenoeg hetzelfde. Voor de doelgroep van zowel Google als onze eigen doelgroep is het ontwikkelen van een passende (maatwerk)app een zeer dure aangelegenheid. Google speelt met App Maker in op de groeiende vraag naar goedkopere alternatieven van goede kwaliteit.

Wilt u zelf een app ontwikkelen zonder dat u daarvoor veel kennis hoeft te hebben? Neem gerust een kijkje op App & Apply.